A Broil King négy darabos hőmérő szettjében helyet kapó mérők a grillen sülő húsok belső hőjének leolvasására szolgálnak. A négy darab közül kettő a marhahúsokhoz, kettő pedig a csirke, illetve szárnyas húsokhoz lett beállítva, hogy minél tökéletesebb mérést végezhessenek. Az eszközök az egyszerűbb használhatóság kedvéért nem száraz számadatokat közölnek, hanem azt mutatják, hogy milyen sütési állapot eléréséhez alkalmas az adott hőfok, ami a húson belül tapasztalható. Ha tehát nem tudod, hogy egy jól átsült marha elkészítéséhez mekkora belső hőre kell törekedned, akkor ez a mérőszett neked való. Alkalmazásával nem is kell különféle adatokkal bajlódnod, elég csak ránézned a kijelzőre, hogy megtudd: hűtésre vagy fűtésre van szüksége a húsnak.
A hőmérők mechanikusan működnek, így külső energiaforrásra nincs szükségük, lemerüléstől nem kell tartanod. Használata is egyszerű, a mérő fém rúdját a húsba szúrva kapod meg a mérési adatokat, és még a műszer felmelegedésétől sem kell tartanod, mert a fogófelület (a mérő fejrésze) szilikon bevonata megakadályozza a túlzott felmelegedést.